Co budeme potřebovat:
- 200g cukrářských piškotů
- 300ml pomerančové šťávy
- Krém:
- 2 balení Mascarpone
- 500ml smetany ke šleháni
- 5 lžic kávového sirupu Kafánek
- Cukr (moučka) na doslazení dle chuti
- Lžíce rumu
- Lžíce citronové šťávy
- Vanilkový extrakt
- Holandské kakao na ozdobení
- Kůra z 1/2 pomeranče (bio)
Postup:
- Do misky dáme obě balení mascarpone a krátce prošleháme.
- Přidáme smetanu a necháme společně s mascarpone vyšlehat.
- Přidáme rum, citrónovou šťávu, vanilku, pomerančovou kůru a Kafánka.
- Opět vše řádně prošleháme.
- Dle chuti přidáme cukr.
- Dále si připravíme formu.
- Do misky si nalijeme pomerančovou šťávu.
- Piškoty namáčíme v pomerančové šťávě a skládáme do formy.
- Poté naneseme krém a opět piškoty.
- Zakryjeme vrstvou krému a dáme vychladit.
- Před podáváním posypeme kakaem a můžeme servírovat.
Tip pro vás: ještě lepší je to druhy den :))