fbpx

Kafánkové cookies

Suroviny:

  • 1 vejce
  • 100 g másla
  • 150 g hladké mouky
  • 55 g moučkového cukru
  • 45 g kafánka
  • 1 vanilkový cukr
  • ¼ čajové lžičky soli
  • ½ čajové lžičky jedlé sody
  • 150 g čokolády dle chuti, nalámané na kousky

 

Postup:

  1. V míse rozetřeme máslo s cukrem do hladké hmoty.
  2. Přimícháme vejce, následně mouku, sůl a jedlou sodu.
  3. Nakonec přisypeme kousky čokolády a vše promícháme.
  4. Předehřejeme troubu na 180° C.
  5. Vyložíme plech papírem na pečení a z těsta tvarujeme stejně velké kuličky o průměru cca 2,5cm, které klademe na plech v dostatečných rozestupech.
  6. Pečeme cca 4 minuty. Sušenky musí mít zlatavý okraj.
  7. Vyndáme plech z trouby a sušenky po chvíli přeneseme na mřížku, kde je necháme cca 5 minut ztuhnout. (Bezprostředně po vyndání z trouby jsou velmi měkké a mohou se zdát nedopečené, ale rychle ztuhnou.)
  8. Sušenky skladujeme v uzavřené nádobě.