Těsto:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1/2 hrnku cukru krupice
- ½ hrnku kafánka
- ½ hrnku oleje
- ½ hrnku mléka
- 1 vejce
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
Poleva:
- 1 čokoláda na vaření
- 3 polévkové lžíce kafánka
Postup:
- V míse vyšlehejte vejce s cukrem do pěny, postupně přemíchejte ostatní ingredience.
- Těsto vylijte na vymazaný a vysypaný plech a pečte v předehřáté troubě na 175° C cca půl hodiny, propečení zkontrolujte špejlí – po píchnutí musí špejle zůstat suchá.
- Na polevu rozehřejte ve vodní lázni čokoládu a ochuťte Kafánkem, polevou přelijte vychladlý korpus.
- Nechte zaležet do úplného vychladnutí.
- Dozdobte dle chuti – třeba šlehačkou.