Těsto:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1/2 hrnku cukru krupice
- ½ hrnku kafánka
- ½ hrnku oleje
- ½ hrnku mléka
- 1 vejce
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
Poleva:
- 1 čokoláda na vaření
- 3 polévkové lžíce kafánka
V míse vyšlehat vejce s cukrem do pěny, postupně přimíchat ostatní ingredience. Těsto vlít na vymazaný a vysypaný plech a péct v předehřáté troubě na 175 stupňů celsia cca půl hodiny, propečení zkontrolovat špejlí – po píchnutí musí špejle zůstat suchá. Na polevu rozehřát ve vodní lázni čokoládu a ochutit kafánkem, polevou přelít vychladlý korpus. Nechat zaležet do úplného vychladnutí, dozdobení dle chuti – třeba šlehačkou.