fbpx

Kafánkové řezy

Těsto:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1/2 hrnku cukru krupice
  • ½ hrnku kafánka
  • ½ hrnku oleje
  • ½ hrnku mléka
  • 1 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka soli

 

Poleva:

  • 1 čokoláda na vaření
  • 3 polévkové lžíce kafánka

 

V míse vyšlehat vejce s cukrem do pěny, postupně přimíchat ostatní ingredience. Těsto vlít na vymazaný a vysypaný plech a péct v předehřáté troubě na 175 stupňů celsia cca půl hodiny, propečení zkontrolovat špejlí – po píchnutí musí špejle zůstat suchá. Na polevu rozehřát ve vodní lázni čokoládu a ochutit kafánkem, polevou přelít vychladlý korpus. Nechat zaležet do úplného vychladnutí, dozdobení dle chuti – třeba šlehačkou.