fbpx

Tvarohový koláč s Kafánkem

Těsto:

  • 90 g másla
  • 40 g moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • 140 g hladké mouky
  • Špetka soli

 

Postup:

  1. Změklé máslo prošlehejte společně s cukrem a žloutky.
  2. Následně přisypte prosátou mouku se solí krátce prošlehejte, až se vše začne spojovat v těsto, rukama zpracujte v kompaktní hmotu. (Těsto lze připravit i den předem a uchovat zabalené ve folii v lednici.)
  3. Troubu předehřejte na 170 stupňů.
  4. Těsto vyválejte na potřebnou velikost a přeneste do formy, zarovnejte okraje.
  5. Dno propíchejte vidličkou, vyložte pečícím papírem a nasypte luštěniny (na slepé pečení).
  6. Dejte péct do vyhřáté trouby asi na 15-20 minut, až  je těsto lehce do zlatova.
  7. Korpus nechte chladnout ve formě, teplotu trouby snižte na 150 stupňů.
  8. Připravte si tvarohovou náplň.

 

Tvarohová náplň:

  • 400 g tučného tvarohu ve vaničce (lehce odkapaného)
  • 80 g cukru krupice
  • 2 vejce, odděleně žloutky a bílky
  • 1 lžička vanilkového cukru/extraktu
  • 30 ml Kafánka
  • 1 lžíce hladké mouky

 

Postup:

  1. Tvaroh dejte do misky, přidejte polovinu cukru a žloutky.
  2. Dobře promíchejte, případně lehce prošlehejte.
  3. Přidejte vanilku, Kafánka a mouku, zapracujte.
  4. Z bílků a druhé poloviny cukru ušlehejte pevný sníh, který po částech vmíchejte do tvarohové směsi.
  5. Z předpečeného korpusu sundejte luštěniny i pečící papír a na korpus rovnoměrně rozetřete tvarohovou náplň.
  6. Dejte péct do trouby vyhřáté na 150 stupňů asi na 40 minut.
  7. Hotový koláč přendejte na chladící mřížku a nechte zcela vychladnout.

Kdo jsem?

Jsem kávový cukr – jediný svého druhu v celé Evropě. Vyrábím se z prvotřídního espressa a kvalitního třtinového cukru. 

Nenech se zmást! Káva je sice mou velkou láskou, jenže jinak jsem celkem do větru. Rád si zaflirtuju se sladkými i slanými pochutinami. Seznam mě se svými dezerty, saláty nebo masy na grilu a já ti ukážu, jak vypadá nezapomenutelný gurmánský zážitek.  

PS: Nechci se moc chvástat, ale můžu se hrdě prohlásit za patentovaný a plně český výrobek. 

Unikátní spojení ingrediencí

Kvalitní
třtinový cukr

Espresso
z výběrové kávy

Organické
dochucovadlo

Kdo jsem?

Jsem kávový cukr – jediný svého druhu v celé Evropě. Vyrábím se z prvotřídního espressa a kvalitního třtinového cukru. 

Nenech se zmást! Káva je sice mou velkou láskou, jenže jinak jsem celkem do větru. Rád si zaflirtuju se sladkými i slanými pochutinami. Seznam mě se svými dezerty, saláty nebo masy na grilu a já ti ukážu, jak vypadá nezapomenutelný gurmánský zážitek.  

PS: Nechci se moc chvástat, ale můžu se hrdě prohlásit za patentovaný a plně český výrobek. 

Unikátní spojení ingrediencí

Kvalitní
třtinový cukr

Espresso
z výběrové kávy

Organické
dochucovadlo

Moc Vám děkuji za vyplnění mého dotazníku.

Jako poděkování Vám na mail posílám
20% slevový kód na nákup v našem e-shopu:

kafankuju20

Pro jistotu se podívej i do spamu